Verbindingen met Nederland // Tenerife Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam

Als je op vakantie gaat naar Tenerife, heb je een aantal vliegtuigmaatschappijen waaruit je kunt kiezen. Transavia, Corendon Dutch Airlines, TUI Airlines en Easyjet bieden allemaal vluchten aan naar het grootste eiland van de Canarische eilanden. Op deze pagina kun je lezen hoe vaak per week de maatschappijen gaan.  Het populairst is van Amsterdam naar Tenerife. Je kunt ook vliegtickets vergelijken door te kijken op de Tix vliegtickets banner aan de linkerkant van deze pagina.

De frequentie is gebaseerd op het winterseizoen en het zomerseizoen van 2023. Vliegtuigmaatschappijen kunnen dit van jaar tot jaar veranderen. Check Tix.nl

Van Amsterdam naar Tenerife (& EIN, RTM)

* Transavia vliegt het hele jaar door 4 tot 9x per week van Amsterdam naar Tenerife (’s zomers vaker dan ’s winters). Ook vanaf Eindhoven Airport vliegen ze 2x per week, vanaf Rotterdam Airport ook 2x per week.
* Easyjet vliegt alleen in het winterseizoen van Amsterdam naar Tenerife, en dan wel 2x per week met een vliegtuig uit de Airbus A320 familie.
* TUIfly Netherlands vliegt ’s zomers 7x per week (iedere dag) met een Boeing 737-800 en soms (vaak op zondag) met de Boeing 787 van Amsterdam naar Tenerife. Ook in het winterseizoen gaan ze nog minimaal 3x per week. Vanaf Eindhoven en Rotterdam vliegt TUI ook minimaal 1x per week naar Tenerife, in het winterseizoen.
* Corendon Dutch Airlines vliegt in het zomersiezoen iedere donderdag 1x van Amsterdam naar Tenerife. Ook in het winterseizoen vliegen ze 1x per week, dan op zondag. Het vliegtuig op de route is een Boeing 737-800.
* Vueling vliegt ook van en naar Amsterdam Schiphol Airport met Airbus A320 toestellen, 1 tot 2x per week.

Vanuit België en Duitsland

Als je vlakbij de Belgische of de Duitse grens woont, dan zijn er meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld met Brussels Airlines, Corendon of TUIfly Belgium vanaf Brussel naar Tenerife vliegen, of met Ryanair of TUIfly Belgium vanaf Charleroi naar Tenerife. Ook kun je met Ryanair vanaf Weeze Airport (vlakbij Venray) in het winterseizoen richting het Canarische eiland. Vergelijk jouw goedkoopste vliegtickets met de Tix Banner hiernaast en zoek het eenvoudig uit! Ook voor vluchten van Amsterdam naar Tenerife!