Taxi vanaf Tenerife Airport // tarieven, prijzen en toeslagen

Een taxi vanaf Tenerife Airport kost niet zoveel. Er is een vast bedrijf dat de taxiritten uitvoert. Als je de terminal uitloopt staan de taxi’s aan de linkerkant. Er komt altijd een vliegveldtoeslag bij (1,70 euro). De taxi’s zijn uiteraard 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Bekijk hier de tarieven in een overzicht.

Tarief / toeslag / prijs van een vliegveld taxi vanaf Tenerife Airport

Er zijn twee typen tarieven. Het eerste tarief loopt van 06:00 ’s ochtends tot en met 22:00 ’s avonds. Dan is het starttarief 3,15 euro, en het is vervolgens 55 eurocent per kilometer. Er is een vliegveld toeslag van 1,70 euro. De prijs wordt hoger tussen 22:00 en 06:00. Dit tarief geldt ook op zondag (Spaans: domingo) en op vakantiedagen. Het starttarief is dan 3,45 met een prijs van 63 eurocent per kilometer. Je zult zien dat een taxi op zondag, vanaf het vliegveld eigenlijk al een starttarief heeft van meer dan 5 euro. Gelukkig is de kilometerprijs dan wel weer vrij laag. En de taxi’s op Tenerife kennen geen toeslagen voor bagage.

Taxi online bestellen

Je kunt natuurlijk de taxi online bestellen. Bij Taxi2Airport is dit goed mogelijk. Kies de chauffeur uit, kies de auto uit en sta in ieder geval niet in de rij als je net uit de terminal komt lopen. Dit kan bij Taxi2Airport. 24 uur van tevoren ontvang je een voucher met daarop de contactgegevens van de chauffeur, zo kan hij jou bereiken en kan jij hem of haar bereiken. Vluchtvertragingen worden automatisch doorgegeven. De taxi’s en de service wordt gecontroleerd door Taxi2Airport zelf, zo ben je verzekerd van een nette chauffeur en een goede pickup service bij de terminal van het vliegveld.

Bekijk hier hoeveel een vliegveld taxi vanaf Tenerife South Airport kost.