Taxi vanaf Tenerife Airport (TFS)

Een taxi vanaf Tenerife Airport kost niet zoveel. Er is een vast bedrijf dat de taxiritten uitvoert. Als je de terminal uitloopt staan de taxi’s aan de linkerkant. Er komt altijd een vliegveldtoeslag bij (1,70 euro). De taxi’s zijn uiteraard 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Bekijk hier de tarieven in een overzicht.

Tarief / toeslag / prijs van een vliegveld taxi vanaf Tenerife Airport

Er zijn twee typen tarieven. Het eerste tarief loopt van 06:00 ’s ochtends tot en met 22:00 ’s avonds. Dan is het starttarief 3,15 euro, en het is vervolgens 55 eurocent per kilometer. Er is een vliegveld toeslag van 1,70 euro. De prijs wordt hoger tussen 22:00 en 06:00. Dit tarief geldt ook op zondag (Spaans: domingo) en op vakantiedagen. Het starttarief is dan 3,45 met een prijs van 63 eurocent per kilometer. Je zult zien dat een taxi op zondag, vanaf het vliegveld eigenlijk al een starttarief heeft van meer dan 5 euro. Gelukkig is de kilometerprijs dan wel weer vrij laag. En de taxi’s op Tenerife kennen geen toeslagen voor bagage.

Taxi alvast online bestellen

Je kunt natuurlijk de taxi online bestellen. Bij TaxiTender is dit goed mogelijk. Kies de chauffeur uit, kies de auto uit en sta in ieder geval niet in de rij als je net uit de terminal komt lopen.